27. svibnja 2022.
18:00 h
Vestigium
Rudeška 142
Zagreb
Besplatno
Potrebna prijava
Grupa podrške

Čitalački kružok za hrabre ljude

Uslijed borbe za ljudska prava klučno je ne zaboraviti na vlastito mentalno zdravlje

Opis

Nastavljamo s okupljanjem oko knjiga koje su pisane s namjerom da nas podrže u brizi o sebi, pogotovo u vrijeme kada smo izloženi traumi na svakom koraku, dok oko nas traju pandemije i ratovi. Jednom mjesečno, uz čaj i kekse, u ugodnom okruženju Vestigiuma (i na zoomu za one koji su predaleko, a željeli bi se priključiti) razgovaramo o idejama koje smo sreli u knjigama koje brinu o onima koje brinu. Ukoliko ne stignete pročitati knjigu do kraja, uvijek na početku napravimo kratki sažetak osnovnih ideja.

U ožujku čitamo Džepni vodič za hrabre ljude, koji je napisala grupa žena okupljena oko Centra za mirovne studije. O njemu kažu sljedeće:

U suradnji s našim suborkinjama, objavile smo Vodič za hrabre ljude. To je vodič za branitelje i braniteljice ljudskih prava koje uslijed borbe zaboravljaju na vlastito mentalno zdravlje.

Ovaj vodič namijenjen je vama, i nama, koje reagirate, koje reagiramo; vama i nama koje ne šutite, koje ne šutimo; vama i nama koje se aktivirate, koje se aktiviramo u trenucima kada osjetite društvenu nepravdu. Vi, i mi, ste hrabre i ustrajne osobe zbog kojih društvo u kojem živimo ne ostaje slijepo na društvenu nepravdu i kršenje ljudskih prava. S tom hrabrošću i ustrajnošću često dolazi težina koja utječe na naše psihofizičko stanje. Upravo zato da težina ne postane vaše trajno stanje, već da nje budemo svjesne od samih početaka našeg djelovanja - pišemo ovaj vodič.

Upute za sudionike_ce

Na ovom linku možete doći do knjige (klikom na sliku)

https://www.cms.hr/en/publikacije/dzepni-vodic-za-hrabre-ljude?fbclid=IwAR28VtakFNOeOODtflOC8sq5kDS8_PTmxRu1IHMt-gjP89cgxoGZ5_-NTbw

Upute za prijavu

Prijavite se na kružok mailom na ckp.pokaz@gmail.com s naznakom 'čitalački kružok'.

Prostor je slobodan od diskriminacije i u događanju mogu ravnopravno i sigurno sudjelovati pripadnici_e rodnih, seksualnih, nacionalnih i drugih manjina.

Prijavi se mailom!

Slična događanja

Nema sličnih događanja, zato odi na ovo :)