8. lipnja 2022.
15:00 h
Inicijativa mladih za ljudska prava
Eugena Kumičića 8
Zagreb
Besplatno
Potrebna prijava
Edukativno-aktivistička škola

Škola tranzicijske pravde: "Gdje si bio/bila 2022.?"

Upoznaj se s utvrđenim činjenicama o ratovima devedesetih i konceptu suočavanja s prošlošću

Opis

Edukativno-aktivistička škola tranzicijske pravde "Gdje si bio/bila 2022.?" će se održati u Zagrebu u periodu od 8. do 10. lipnja 2022. godine za polaznike i polaznice iz Hrvatske.

Sudionici/e škole će imati priliku učiti o ljudskim pravima s posebnim naglaskom na razumijevanje koncepta tranzicijske pravde. U tom okviru dobit će priliku učiti o međunarodnom humanitarnom pravu i nasljeđu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, steći znanja o konceptima i praksama poput politika i kulture sjećanja te umjetničkim i aktivističkim doprinosima u području odgovornog suočavanja s prošlošću.

Na školi će predavati domaći i međunarodni stručnjaci, a sudionici/e će također imati priliku upoznati mlade aktiviste i aktivistkinje koji djeluju u području tranzicijske pravde.

Želja nam je sudionicima i sudionicama omogućiti kvalitetnije razumijevanje odnosa prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u društvima koja su prošla kroz sukobe te zajednički promisliti kako možemo utjecati na neponavljanje te se angažirati protiv ekspanzije nacionaliz(a)ma.

Edukacija mladih i doprinosi procesima pomirenja kao i izgradnja održivog mira ciljevi su svih aktivnosti Inicijative mladih za ljudska prava.

Sudionici/e će nakon završene škole dobiti potvrdu o sudjelovanju. Uvjet je prisutnost na svim tematskim jedinicama.

Upute za sudionike_ce

Za dodatna pitanja i informacije slobodno se obratite na email croatia@yihr.org.

Upute za prijavu

Prijaviti se možete do srijede, 18. svibnja 2022. ispunjavanjem prijavnog obrasca na poveznici u nastavku

https://forms.gle/U8mRX1JPejNkST6AA

Prostor je slobodan od diskriminacije i u događanju mogu ravnopravno i sigurno sudjelovati pripadnici_e rodnih, seksualnih, nacionalnih i drugih manjina.

Prijavi se!

Slična događanja

Nema sličnih događanja, zato odi na ovo :)