27. svibnja 2022.
20:30 h
Zelena akcija
Frankopanska 1 u dvorištu
Zagreb
Besplatno
Prijava nije potrebna
Organizira:
Zelena akcija
Projekcija filma i razgovor

Mi pokusni kunići

Film ilustrira opasnost u kojoj se nalazimo zbog sveprisutnosti endokrinih disruptora

Opis

Zelena akcija poziva vas na projekciju dokumentarnog filma „Mi zamorci“ (We The Guinea Pigs, 53') i na razgovor nakon filma koji će se održati 27. svibnja u Zelenoj akciji.

Vjerojatno ćemo se složiti da je neetično testirati štetnost kemikalija na ljudima. Međutim, prema mišljenju vodećih stručnjaka iskazanom u dokumentarcu "Mi zamorci", upravo se to događa.

U prošlosti je jedna od dvadeset žena obolijevala od raka dojke. Danas od te zloćudne bolesti obolijeva svaka osma. ♂️ Plodnost muškaraca prepolovila se u proteklih 50 godina, dok poremećaji pažnje danas zahvaćaju svako deseto dijete.

Film „Mi zamorci“ na primjerima tih bolesti ilustrira opasnost u kojoj se cijelo čovječanstvo nalazi zbog sveprisutnosti endokrinih disruptora. To su tvari koje štetno djeluju na funkciju našeg hormonskog sustava, a često se koriste kao aditivi u plastici.

Nakon filma održat će se razgovor sa stručnjakinjama za kemikalije iz srpske organizacije Alhem. Alhem je jedinstvena nevladina organizacija na ovim prostorima koja primarno djeluje na području sigurnosti kemikalija. Razgovor će moderirati Ana Mileusnić, voditeljica kampanje protiv plastike Zelene akcije.

Projekcija i razgovor održat će se u dvorištu Zelene akcije (Frankopanska 1) s početkom u 20:30, nakon zalaska sunca.

U događanju mogu ravnopravno sudjelovati osobe s oštećenjima sluha i govorno-glasovne komunikacije.
U događanju mogu ravnopravno sudjelovati osobe s motoričkim poteškoćama.
Prostor je slobodan od diskriminacije i u događanju mogu ravnopravno i sigurno sudjelovati pripadnici_e rodnih, seksualnih, nacionalnih i drugih manjina.

Slična događanja

Nema sličnih događanja, zato odi na ovo :)