1. lipnja 2022.
17:00 h
prostorije Radione
Nova cesta 186
Zagreb
Besplatno
Potrebna prijava
Organizira:
Radiona
Radionica

Artsformation – Tehnologija za ljude: Izgradi svoj grad

Sudionici će izgraditi dioramu s infrastrukturom potrebnom za funkcioniranje vlastitog ekosustava

Opis

Međunarodni projekt Artsformation gostuje u Zagrebu kroz suradnički projekt s Radionom.

Organiziramo u našem labu međunarodnu radionicu Tehnologija za ljude: Izgradi svoj grad pod vodstvom Deborah Hustić, Paule Bučar i Gorana Mahovlića.

Radionica je besplatna, a radni jezik je engleski.

Radionica Tehnologija za ljude: Izgradite svoj grad bavi se maker kulturom (kultura stvaratelja), umjetnošću, dizajnom, izgradnjom zajednice, lokalnim malim i srednjim poduzećima i obrtima, građanskom znanošću u praksi i temama o okolišu kroz praktičnu radionici na kojoj će sudionici osmišljavati neki dio grada. Svaki sudionik će osmisliti i izgraditi svoju dioramu s gradskom infrastrukturom koja će sadržavati sve potrebno za funkcioniranje vlastitog ekosustava u gradu.

Ideja radionice je pokriti nekoliko tema: maker kulturu i proces rada s rukama, procese čačkanja i osmišljavanja, brejnstormanja i mozganja oko razvoja grada, zelene transformacije, formiranja novih građanskih inicijativa kroz procese gamifikacije i igrivosti kao dio strateškog razmišljanja. Osim toga, bavit ćemo se i značenjem i miješanje različitih boja, umjetnošću i javnim prostorima, poimanjem procesa ideja i stvarnosti, zatim pristupa ‘manje je više’, potrošnjom energije, svjetlosnim onečišćenjem i bioraznolikošću.

Svaka diorama nakon radionice djeluje kao zasebni modularni svjetlosni objekt i sudionici svoje radove nose kućama.

Radionica je osmišljena od strane Radioninog tima za potrebe Artsformation projekta, no ovime ujedno Radiona započinje svoju novu seriju radionica Tehnologija za ljude.

Artsformation istraživački je Horizon 2020 projekt koji se bavi sjecištima umjetnosti, društva i tehnologije.

Cilj projekta je razumjeti, analizirati i promovirati načine na koje umjetnost može ojačati društvene, kulturne, ekonomske i političke prednosti digitalne transformacije.

Artsformation istražuje potencijal umjetnosti da intervenira u kritična društvena pitanja, s ciljem otklanjanja niza zlonamjernih i eksploatatorskih aspekata digitalnih tehnologija, kao što su politika rada, privatnost i obrazovanja.

S Artsformation projektom sudjelujuće organizacije žele podržati i biti dio procesa stvaranja svojih zajednica otpornih i prilagodljivih u 4. industrijskoj revoluciji kroz istraživanje, inovacije i primijenjenu umjetničku praksu.

Partnerske organizacije u Artsformartion projektu jesu Poslovna škola Kopenhagen (Danska), Trinity College Dublin – Sveučilište u Dublinu (Irska), WAAG – Technology & Society (Nizozemska), Norveška poslovna škola (Norveška), LATRA (Grčka), KEA European Affairs (Belgija), Transmediale (Njemačka), FACT Liverpool (Velika Britanija) i European Alternatives (transnacionalna organizacija).

Detaljnije o projektu: https://artsformation.eu/

Upute za prijavu

Prijaviti se možete do 30. svibnja točno u podne na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/1o53CiiAuMWxtLfP6

Prijavi se!

Slična događanja

Nema sličnih događanja, zato odi na ovo :)