31. svibnja 2022.
20:00 h
Online (link za pristup)
Besplatno
Prijava nije potrebna
Panel rasprava

OTVORENO O POBAČAJU

Ženska mreža „Hrabre sestre“ poziva na panel raspravu

Opis

Ženska mreža „Hrabre sestre“ poziva na panel raspravu „Otvoreno o pobačaju“ s panelisticama koje će, bez stigme, osuđivanja i laži, govoriti o pobačaju kao „pravu žene na život, samoodređenje, dostojanstvo i reproduktivno zdravlje“ (kao što je navedeno u Rješenju Ustavnog suda iz 2017. godine).

(ZOOM webinar koji će se prikazivati i preko Facebooka, a nudit će i opciju postavljanja pitanja zainteresiranim slušateljima i slušateljicama)

Panel rasprava OTVORENO O POBAČAJU

Moderatorica: PETRA SALARIĆ je dizajnerica, znanstvenica, stručnjakinja za tabu teme i aktivistica na području dizajna za opću dobrobit, promjene ponašanja i dizajna za emocije. Temom pobačaja počela se baviti u listopadu 2021. kroz edukaciju za abortion doula NGO Dopo Support u Engleskoj. Hrabrim sestrama se priključila u siječnju 2022. gdje vodi online grupu podrške.

PANELISTICE:

Dr. sc. JASENKA GRUJIĆ je specijalistkinja za ginekologiju i porodništvo, koja se već pola stoljeća bavi medicinom. Godinama je najglasnija liječnica koja u Hrvatskoj otvoreno i dosljedno zagovara pravo na pobačaj. Doktorica Grujić je članica Inicijative za regulaciju priziva savjesti u medicini pokušavajući unaprijediti ženska reproduktivna prava. Od 1994. počela je s radom u vlastitoj ginekološkoj ordinaciji u Zagrebu.

HELENA RAŠIĆ je magistrirala psihologiju, a edukaciju iz psihoterapijskih pravaca započela je kroz Kognitivno bihevioralnu terapiju. Pronašla se u Terapiji usmjerenoj na suosjećanje gdje se uključuje u daljnju edukaciju i superviziju. Poseban naglasak stavlja na rad s osobama i parovima koji prolaze kroz medicinski potpomogutnu oplodnju, nose se s problemom neplodnosti ili gubitkom trudnoće, a o savjetovanju neplodnih osoba i parova drži i edukaciju za stručnjake.

ANA KOLAR je dugogodišnja blogerica i kolumnistica na više različitih portala. Njene kolumne i tekstovi su nerijetko o temama o kojima se ne priča i ne piše. Krajem 2020. izašla je u javnost s vlastitim iskustvom pobačaja zajedno s još dvije žene čime su pomaknule granice i otvorile javan diskurs na temu pobačaja na zahtjev.

NADA PERATOVIĆ je pravnica, aktivistkinja i osnivačica humanističke i feminističke udruge Centar za građansku hrabrost te od 2020. godine ženske mreže Hrabre sestre.

Ženska mreža „HRABRE SESTRE“ nudi moralnu podršku, sve bitne informacije i pratnju ženama koje se odluče na prekid trudnoće. Žensku mrežu čine 50 aktivnih i educiranih hrabrih sestara širom Hrvatske i 55 podupirućih članova i članica. Hrabre sestre su do sada pomogla 75 žena. Priključite se podupiručem članstvu mreže: https://hrabra.com/clanstvo/

Prostor je slobodan od diskriminacije i u događanju mogu ravnopravno i sigurno sudjelovati pripadnici_e rodnih, seksualnih, nacionalnih i drugih manjina.

Slična događanja

Nema sličnih događanja, zato odi na ovo :)