2. lipnja 2022.
19:00 h
Mama
Preradovićeva 18
Zagreb
Besplatno
Prijava nije potrebna
Organizira:
Zagreb Pride
Predavanje

Ivan Tranfić: Kršćanski pokreti protiv ‘rodne ideologije’

Uloga vjerskih zajednica u mobilizaciji konzervativnih pokreta u Hrvatskoj, Srbiji i Bugarskoj

Opis

Ivan Tranfić u svom će predavanju iznijeti prve rezultate doktorskog istraživanja u kojem se bavi ulogom vjerskih zajednica i crkava u mobilizaciji konzervativnih društvenih pokreta u Hrvatskoj, Srbiji i Bugarskoj. Osvrnut će se na analizu prosvjeda i diskursa te na intervjue koje je provodio s vođama desnih nevladinih udruga i stranaka u regiji. Što možemo naučiti od boraca za ‘obiteljske vrijednosti’? Kako se LGBTIQ pokret snalazi u kulturnom ratu s radikalnom desnicom? Kako nam predrasude na ljevici o ‘drugoj strani’ otežavaju njezino razumijevanje?

Ivan Tranfić je doktorski student političke znanosti i sociologije na Sveučilištu Scuola Normale Superiore u Firenci. Prethodno je magistrirao politologiju na Sveučilištu u Zagrebu te studij nacionalizma na Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti. Kao politički sociolog, bavi se istraživanjem desnog civilnog društva i konzervativnih društvenih pokreta u Europi. Poseban naglasak stavlja na ulogu laičkih pokreta, crkava i vjernika u društveno-političkoj mobilizaciji protiv sekularizma i liberalizma.

Prostor je slobodan od diskriminacije i u događanju mogu ravnopravno i sigurno sudjelovati pripadnici_e rodnih, seksualnih, nacionalnih i drugih manjina.

Slična događanja

Nema sličnih događanja, zato odi na ovo :)