3. lipnja 2022.
18:00 h
Booksa
Martićeva 14d
Zagreb
Besplatno
Prijava nije potrebna
Organizira:
Zagreb Pride
Tribina

Prajdovi od Skopja do Zagreba uoči EuroPridea u Beogradu

Izazovi i uspjesi povorki ponosa od Skopja, preko Beograda, Sarajeva, Splita do, naravno, Zagreba

Opis

Dan uoči 21. Povorke ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i obitelji, okupit ćemo predstavnike_ice niza prajdova iz postjugoslavenskih zemalja kako bismo razgovarali_e o izazovima i uspjesima Povorki ponosa od Skopja, preko Beograda, Sarajeva, Splita do, naravno, Zagreba. Ove godine obilježavamo 20. obljetnicu prvog zagrebačkog prajda, održanog 28. lipnja 2002. pod sad već legendarnim geslom „Iskorak kontra predrasuda“, pa će tribina biti i prilika da nam drugovi i drugarice iz drugih gradova ispričaju kako oni_e gledaju na dva desetljeća hrvatskog LGBTIQ aktivizma, je li i kako utjecao i na kvir strujanja izvan Zagreba. Također, prvi puta u nekom od postjugoslavenskih gradova, u Beogradu, ove se godine održava EuroPride. Čut ćemo iz prve ruke o pripremama i planovima ovogodišnjeg glavnog europskog prajda, ali i razmijeniti mišljenja o tome što taj događaj znači za LGBTIQ zajednicu Beograda, ali i svih nas u regiji.

Sudjeluju: Marko Mihailović (Belgrade Pride/EuroPride 2022), Nikolina Banić (Split Pride), Branko Ćulibrk (Bh. Povorka ponosa), Katerina Ivanova (Skopje Pride), Daniel Martinović (Pride Ride) i Vir Lev (Zagreb Pride).

Prostor je slobodan od diskriminacije i u događanju mogu ravnopravno i sigurno sudjelovati pripadnici_e rodnih, seksualnih, nacionalnih i drugih manjina.

Slična događanja

Nema sličnih događanja, zato odi na ovo :)