6. lipnja 2022.
20:00 h
Dnevni boravak Rojca
Ljudevita Gaja 3
Pula - Pola
Besplatno
Prijava nije potrebna
Organizira:
Proces
Otvorenje i izložba

Benjamin Strike: #VolimTeBezAli

Fotografijama roditelja LGBTIQ+ osoba otvara se pitanje prihvaćanja

Opis

Udruga Proces nastavlja provoditi program 'Proces 2022' i u lipnju, Mjesecu ponosa. Na prvo događanje kojim obilježavamo Mjesec ponosa ugostit ćemo fotografa, aktivista i socijalnog radnika Benjamina Strikea i njegov fotografski projekt #VolimTeBezAli.

Projekt #VolimTeBezAli je serija portretnih fotografija roditelja LGBT djece u Hrvatskoj, a prati ih i popratna priča o tome kako su saznali za seksualnu orijentaciju svog djeteta, kako su reagirali, što sada čine da olakšaju život svom djetetu.

Otvorenje izložbe održat će se u ponedjeljak 6. lipnja u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca i u sklopu otvorenja održat će se razgovor s autorom.

Izložbu možete posjetiti u Dnevnom boravku Rojca od ponedjeljka do petka od 9 do 21 sat do 8. srpnja.

Proces je posvećen osvješćivanju društva te njegovom senzibiliziranju s LGBTIQ+ zajednicom. Zašto Proces? Zato što smo svjesni da je riječ o dugoročnoj i dubinskoj promjeni načina na koji naša zajednica funkcionira i kojoj je potrebno određeno vrijeme da bi u svom tempu prošla tu preobrazbu. Pravo na slobodu odabira i na drugačiji pogled na svijet pravo je svakog građanina i građanke ovoga svijeta.

Autorica vizuala je Eva Badanjak.

Radujemo se vašem dolasku!

____________

Program ‘Proces 2022’ realiziran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

U događanju mogu ravnopravno sudjelovati osobe s motoričkim poteškoćama.
Prostor je slobodan od diskriminacije i u događanju mogu ravnopravno i sigurno sudjelovati pripadnici_e rodnih, seksualnih, nacionalnih i drugih manjina.

Slična događanja

Nema sličnih događanja, zato odi na ovo :)