18. srpnja 2022.
09:08 h
Sremski Karlovci, Srbija
Ekološki centar Radulovački bb
Zagreb
Besplatno
Potrebna prijava
Edukacija

Regionalna ljetna aktivistička škola

Poziv za mlade: Trenutak je sada! Prijavi se do 26.6.!

Opis

Omladinski centar CK13, Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Gong i Danes je nov dan organiziraju

REGIONALNU LJETNU AKTIVISTIČKU ŠKOLU – TRENUTAK JE SADA!

koja će se održati od 18.07. do 24.07.2022. u Sremskim Karlovcima za sudionice i sudionike iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Ukoliko želiš saznati više o društvenom aktivizmu i održivosti aktivističkog djelovanja, steći nova znanja i vještine građanskog samoorganiziranja, ako želiš upoznati vršnjake iz regije koji jednako kao i ti žele pozitivne promene u društvu – onda je naša regionalna ljetna aktivistička škola pravo mjesto za tebe.

Pripremili smo sedmodnevni program koji će uključiti teoriju, principe i praksu aktivističkog samoorganiziranja i djelovanja u različitim ali međusobno povezanim područjima, kao što su ekologija, feminizam, antiratni aktivizam, građanska participacija i kreiranje javnih politika.

Tokom škole ćeš dobiti priliku nadograditi svoje postojeće znanje i usavršiš vještine koje posjeduješ ili koje nisi ni znala_o da ih već imaš, kao i da upoznaš druge i razmijeniš svoja razmišljanja, interese, znanja i iskustva.

Je li ova škola za tebe?

Ako imaš između 18 i 30 godina i živiš u Srbiji, Hrvatskoj ili Sloveniji, ako osjećaš potrebu i imaš volju da mijenjaš svijet nabolje – prijavi se! Ovom školom želimo te potaknuti da napraviš prve aktivističke korake, a ako ti aktivističkog iskustva ne nedostaje – da napraviš korak naprijed, ustraješ ili pokreneš novu inicijativu.

Što nakon škole?

Ljetna škola neće biti kraj našeg druženja. Nakon sedmodnevnog programa tebi i svim sudionicama i sudionicima škole osigurat ćemo nastavak rada i druženja kako biste svoje ideje mogli provesti u djelo, u vlastitim inicijativama ili s nama, u radu naših organizacija.

Možeš napisati tekst o svom aktivističkom iskustvu ili društvenom problemu koji te se tiče, i mi ćemo ga objaviti na websiteu pojam.org ili snimiti podcast koji ćemo emitirati na Radiju zajednice CK13.

Ukoliko si otkrila_o nešto novo tijekom škole i želiš to detaljnije proučiti, pružit ćemo ti podršku u provedbi istraživanja. Ako želiš organizirati regionalnu inicijativu, akciju ili prosvjed – rado ćemo ti pomoći. Mogućnosti su neograničene. Na tebi je da se aktiviraš, a trenutak je možda upravo sada!

Logističke informacije

Radni jezici škole su srpski i hrvatski.

Troškove putovanja, smještaja i hrane pokrivaju organizatori škole.

Smeštaj će biti organiziran u višekrevetnim sobama u Ekološkom centru Radulovački.

U skladu s politikama nenasilja i vizijom drugačijeg svijeta, ishrana tokom škole bit će veganska.

Sve sudionice i sudionici škole će nakon završene škole dobiti Youthpass certifikat.

Trenutak je sada!

Ova aktivnost dio je projekta POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih. Projekt se provodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih.

Upute za sudionike_ce

Za dodatna pitanja i informacije, slobodno nam se javi na e-mail:

Za sudionice_ke iz Srbije: office@ck13.org

Za sudionice_ke iz Hrvatske: croatia@yihr.org

Za sudionice_ke iz Slovenije: maja@danesjenovdan.si

Upute za prijavu

Kako se prijaviti?

Ukoliko ti sve dosad napisano zvuči zanimljivo, pozivamo te da se prijaviš popunjavanjem prijavnog formulara dostupnom na ovom linku:

https://forms.gle/oYMcyHTiiUdn3K3Y9

Rok za prijavu

Rok za prijavu je 26.06.2022.

Odabrane sudionice i sudionici bit će obaviješteni e-mailom najkasnije do 01.07.2022.

Kriteriji odabira

Određeno znanje i prethodno iskustvo nije neophodno. Prednost pri odabiru za sudjelovanje imat će osobe koje u obrazloženju prijave pokažu visoku razinu motivacije za društveni aktivizam i društvene promjene i kojima bi škola najviše koristila.

Prostor je slobodan od diskriminacije i u događanju mogu ravnopravno i sigurno sudjelovati pripadnici_e rodnih, seksualnih, nacionalnih i drugih manjina.

Prijavi se!

Slična događanja

Nema sličnih događanja, zato odi na ovo :)