3. srpnja 2022.
08:00 h
Nizozemska, Belgija, Njemačka, Francuska

Zagreb
Besplatno
Potrebna prijava
Organizira:
Ecotopia Biketour
Biciklijada

Ecotopia

Tromjesečno bicikliranje Zapadnom Europom uz okolišne i društvene projekte.

Opis

Ecotopia Biketour organizira biciklističku turu kroz Nizozemsku, Belgiju, Njemačku i Francusku od 3. srpnja 2022. do kraja rujna 2022. Tura započinje u Amsterdamu gdje će se održati pripremni kamp u trajanju od tjedan dana. Nakon toga kreće se na jug prema Marseilleu i zadnjih nekoliko tjedana provest će se na obali Sredozemnog mora.

Prvi dio ture (3.-24.srpnja) bit će otvoren samo za pripadnike FLINTA i LGBTQIA+ populacije te se moli hetero cismuškarce da se ne pridruže ovom dijelu ture kako bi se izbjegao disbalans rodnih orijentacija što se događalo na turama prijašnjih godina. Ideja je da se na ovaj način osigura zanimljivo i osnažujuće iskustvo sa jednakom zastupljenošću različitih rodnih orijentacija, bez jednostranog maskuliniteta.

Sudionici ture posjetit će okolišne i društvene projekte te prakticirati aktivizam i održivo življenje. Zajedno će kuhati veganske obroke, prakticirati sporazumno donošenje odluka i kroz radionice dijeliti vještine, a jedna od temeljnih vrijednosti koja se njeguje tijekom cijele ture jest stvaranje nediskriminirajućeg okruženja.

Ecotopia Biketour je za svakoga tko je zainteresiran za putovanje biciklom, život u zajednici, DIY, ekologiju i učenje kroz iskustvo.

Više informacija kao i detaljan plan puta s popisom projekata i festivala koji će se posjetiti tijekom ture dostupni su na stranici https://www.ecotopiabiketour.net/ .

Upute za prijavu

Nema krajnjeg roka za prijavu pa ako se spontano odlučite pridružiti, dobrodošli ste u bilo kojem trenutku.

Pristupačnost

U događanju mogu ravnopravno sudjelovati osobe koje ne govore hrvatski.
Prostor je slobodan od diskriminacije i u događanju mogu ravnopravno i sigurno sudjelovati pripadnici_e rodnih, seksualnih, nacionalnih i drugih manjina.

Prijavi se!

Slična događanja

Nema sličnih događanja, zato odi na ovo :)