xr_croatia@protonmail.com
Nema sjedište , Zagreb

Extinction Rebellion Zagreb

Extinction Rebellion je decentralizirani, međunarodni i politički nestranački pokret koji koristi nenasilne izravne akcije i građansku neposlušnost kako bi uvjerio vlade da postupe pravedno u hitnim klimatskim i ekološkim situacijama.

Što želimo

Vlade moraju reći istinu proglašavajući klimatsku i ekološku nuždu, surađujući s drugim institucijama kako bi priopćile hitnost promjena. Vlade moraju djelovati sada kako bi zaustavile gubitak biološke raznolikosti i smanjile emisije stakleničkih plinova na neto nulu do 2025. godine. Vlade moraju stvarati i voditi se odlukama Skupštine građana o klimi i ekološkoj pravdi.

Što radimo

Tradicionalne strategije poput peticija, lobiranja, glasovanja i prosvjeda nisu djelovale zbog ukorijenjenih interesa političkih i ekonomskih snaga. Naš je pristup stoga nenasilni, remetilački građanski neposluh-pobuna koja donosi promjene, budući da su sva druga sredstva zakazala.

Zašto je to važno

Usred smo klimatskog i ekološkog sloma. Suočeni smo s neizvjesnom budućnošću - naš svijet je u krizi i sam život je ugrožen. Nije vrijeme za ignoriranje problema; sada je vrijeme da se ponašate kao da je istina stvarna. Znanost je jasna. Usred smo masovnog izumiranja vlastite proizvodnje i naše vlade ne čine dovoljno da zaštite svoje građane, naše resurse, našu bioraznolikost, naš planet i našu budućnost. Ova kriza ne poznaje granice, rasu ili etničku pripadnost, i iako bogatstvo može ponuditi određenu zaštitu, ono je samo privremeno. Sat otkucava, a ako se ne uspijemo ujediniti u zaštiti našeg planeta, na to će utjecati svi - vi, vaša obitelj, svi i sve što vam je drago ... ... a ipak svaka kriza sadrži mogućnost transformacije.

Kako se uključiti

https://rebellion.global/get-involved/