biciklopopravljaona@zelena-akcija.hr

Biciklopopravljaona

Svrha Biciklopopravljaone je pružiti svima zainteresiranima prostor, alate i savjete koji bismo im omogućili da sami poprave svoj bicikl. Vlasnice_i bicikla će u Biciklopopravljaoni moći pronaći neke od teže dostupnih biciklističkih i drugih alata koje se pojedincima obično ne isplati kupovati. Osim toga, osiguravamo potrošni materijal i kemikalije, kao što su zakrpe, ljepila, ulja i masti. Također, svima koji dođu na raspolaganju je podrška volonterki_a koji će im pomoći u rješavanju kvarova koje ne znaju otkloniti same_i. Korištenje Biciklopopravljaone besplatno je za sve, no korisnici moraju sami kupiti sve dijelove koje na njihovom biciklu treba zamijeniti. Biciklopopravljaona ništa ne prodaje, nego samo pruža prostor, mogućnost korištenja alata i pomoć dežurnih volonterki_a.

Što radimo

Sve informacije o tome kako i kada Bicpop radi te kako se uključiti pronađite na: https://biciklopopravljaona.zelena-akcija.hr/p/o-nama.html

Kako se uključiti

Ukoliko se osjećate voljni i sposobni pružati pomoć drugima dođite u Biciklopopravljaonu u njeno uobičajeno radno vrijeme i javite se prvom volonteru ili volonterki. U početku ćete popravke izvoditi pod diskretnim nadzorom nekog od starijih volontera, a kasnije samostalno, kada se uvjerimo u određenu razinu znanja i vaše lijepo ponašanje. Da biste nam pomogli ne morate nužno biti velemajstorica ili velemajstor. Čak i ako je vaše znanje ograničeno samo na najjednostavnije popravke (poput krpanja gume) možete nam biti od velike koristi. Popravljat ćete, dakako, samo stvari za koje ste sigurni da ih znate popraviti i nećete se primati onih koje vam nisu jasne. Uz pomoć starijih volontera postepeno ćete proširivati svoja znanja.